T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MATBAA TEKNOLOJİSİ ALANI

 

AVRUPA´DA MATBAA SEKTÖRÜNDEKİ BASKI KİMYASALLARININ,

KULLANICILAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİ AZALTMAYA YÖNELİK TEDBİRLERİN İNCELENMESİ UYGULAMA EĞİTİMİ

 

PROJE ADI : AVRUPA´DA MATBAA SEKTÖRÜNDEKİ BASKI KİMYASALLARININ, KULLANICILAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİ AZALTMAYA YÖNELİK TEDBİRLERİN İNCELENMESİ UYGULAMA EĞİTİMİ

 

PROJE ÖNEMİ : projemiz Ulusal Ajans Tarafından 2261 ERASMUS +  genel proje başvurusundan; desteklemeye değer 140 proje içerisinde değerlendirilmiştir

 

PROJENİN AMACI :Proje içeriği, öğrencilerimizin özellikle yeni teknolojileri uygulayabilen, bilgisayar teknolojilerine hakim, en az bir yabancı dilde rahat iletişim kurabilen, kültürlerarası diyaloga yatkın, özgüveni gelişmiş, iş dünyasında gerek lokal, gerek uluslararası alanda aranan nitelikte elemanlar olarak yetiştirilmesini kapsamaktadır.

Projemizin temel amacı öğrencilerimizin yurt dışında alacakları mesleki eğitim ile sertifikalandırılmış yetkin ara elemanlar olarak istihdam olanaklarının arttırılmasıdır.

Projemize katılacak ve yurt dışında mesleki eğitim alma fırsatı yakalayacak öğrencilerimizin istihdam olmalarının ardından ülkemizdeki matbaa hizmetlerinin gelişimine, yetkin ara elemanlar olarak katkıda bulunmaları projemizin amaçlarından bir başkasıdır.

 

PROJENİN ÖZEL AMAÇLARI:

- Yurt dışında eğitim gören öğrencilerimizin Matbaa Alanında yurt dışındaki teknolojilerle tanıştırılması.

- Projeye katılacak öğrencilerimizin mesleki uygulamalı eğitimin yanı sıra meslekleriyle ilgili terimlerle tanışmalarının sağlanması ve bu sayede mesleki dil pratiklerinin geliştirilmesi.

- Projeye katılan öğrencilerimizin kültürel etkinlikler ve geziler ile projeye katılacakları ülkenin ve Avrupa´nın kültürünü yakından tanımaları.

 

PROJE HAREKETLİLİK TARİHLERİ : Hareketlilik 2 hafta olup 

10.02.2016 – 25.02.2016 tarihleri arasında 3 akış şeklinde  Almanya'nın Ludwighafen - Mannheim kentinde gerçekleştirilecektir.

 

PROJE YURT DIŞI İŞLEYİŞİ:

Projemiz kurumumuzda temel mesleki eğitim almakta olan  MATBAA TEKNOLOJİSİ ALANI ÖĞRENCİLERİMİZE  2 hafta süre ile

BASKI KİMYASALLARININ ZARARLI ETKİLERİNİN AZALTILMASI konusunda teorik ve pratik eğitimlerle mesleki gelişimlerini kazandırma projesidir.

 

Eğitimde yapılacak pratik uygulamalarla öğrencilerimizin hem staj çalışmalarının bir kısmı tamamlanmış hem de mesleki kabiliyetleri artırılmış olacaktır. 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.01.2017 - Güncelleme: 04.08.2022 19:20 - Görüntülenme: 1402
  Beğen | 0  kişi beğendi