T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ

 

Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilmektedir. Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarıyetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER

 

  • Otomotiv Elektro-mekanikerliği

  • Otomotiv Gövdeciliği (Karosericilik ve Kaportacılık)

  • Otomotiv Boyacılığı

  • İş Makineleri Bakım ve Onarımcılığı

  • Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcılığı

Otomotiv Elektro-mekanikerliği

Otomotiv elektromekanikeri, binek, hafif ve ağır hizmet tipi araçlardaki (iş makineleri hariç) tüm sistemlerin arıza teşhis, bakım, onarım ve ayar işlerini kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirir.

 

Otomotiv Gövdeciliği (Karosericilik ve Kaportacılık)

Otomotiv gövde elemanı, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde motorlu kara taşıtlarında sac aksam ve şasi üzerinde meydana gelen vurma, çarpma, devrilme veya değişiklik gibi geometrik problemleri giderme, gövde üzerinde onarım, parça değiştirme ve parçaların birbiri ile uyumuna ilişkin işlemleri yapabilme, şasi örme, iskelet çatma, iskeleti sacla kaplama, aksesuar montajını yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirir.

 Otomotiv Boyacılığı

Otomotiv boyacısı, motorlu kara taşıtlarının yüzey hazırlama, boya altı dolgu ve astar, boya işlemlerini ve boya hatalarının onarılması işlemlerini kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.01.2016 - Güncelleme: 04.08.2022 18:45 - Görüntülenme: 4757
  Beğen | 4  kişi beğendi