T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mesleki Rehberlik

Bilişim Teknolojileri Alanı Öğrencilerine Belirli Aralıklarla Kariyer Günleri Düzenlenmektedir.

Bilişim teknolojileri alanı öğrencilerinin; Türkiye ve Samsun ölçeğinde bilişim sektörü hakkındaki projeksiyonlarını genişletmek ve ufuklarını açmak amacıyla ilki düzenlenen "KARİYER GÜNLERİ" etkinliğimiz, 24.10.2018 tarihinde, Samsun Tekno Kent'inin önde gelen yazılım ve teknoloji şirketlerinden birisi olan "Kayrasoft Yazılım" ın kurucusu ve ortağı Ahmet KOÇ´ un, bölüm öğretmenleri Osman KUKUL, Yeşim ASLAN AKMAN, Hatice TEK AKDAĞ, Volkan SARI, Mehmet KARAHAN ve Tolga KAPUKAYA´nın ve 11L ile BT11 öğrencilerinin katılımı ile 9:30´da gerçekleştirildi.

Etkinlikde; Ahmet KOÇ, öğrencilere Samsun´da yazılım sektörünün hangi alanlara odaklandığını, kendilerinin üzerinde çalıştıkları projeler hakkında konuştu ve sektörün potansiyeli ile ihtiyaç duyulan yeterliliklerin neler olduğundan, basit ve önemsiz gözükebilen bir uygulamanın dahi çok büyük rağbet görebileceğinden bahsetti.

Etkinliğin sonunda Ahmet KOÇ tarafından soru-cevap yoluyla öğrencilerin sorularııtlandı ve sektöre yönelik bilişim fikirleri tartışıldı.

Ahmet KOÇ´ etkiliğin sonunda öğrencilerin yazılım projelerini bir yarışma şeklinde yapmamız halinde hediyelere sponsor olmak istediğini, ilerleyen dönemlerde de Alanımız Bilişim Teknolojileri ve öğrencileri ile dirsek temasında olmanın önemine işaret ederek ve finans ve teknolojik alt yapı anlamında destek olmak istediğini belirtti. Etkinlik sonucunda katılımcıların elde ettiği kazanımlar aşağıdaki gibi olmuştur:

·         Samsun´da bilişim sektörü çalışanları için kazanç durumu ve iş imkanları,

·         İl, ülke ve dünya ölçeğinde bilişim sektöründe kariyer yapma alanları,

·         Bilişim sektöründe yüksek katma değerli projelerin nasıl gerçekleştirilebileceği,

·         Yazılımların iş ve pazarlama Dünyasındaki yeri hakkında bilgiler edinmişlerdir.

25-10-2018 25-10-2018

25-10-2018 25-10-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.10.2018 - Güncelleme: 04.08.2022 18:53 - Görüntülenme: 806
  Beğen | 1  kişi beğendi